Fejléc mutatása
Belépés/Regisztráció
Bejelentkezés
E-mail
Jelszó
Új regisztráció megerősítő email kérése
Elfelejtett jelszó
Regisztráció
E-mail*
Ezzel tudsz majd belépni a rendszerbe, illetve erre az email címre fogjuk küldeni a regisztráció megerősítő emailt, így fontos, hogy létező címet adj meg. Ezt az adatot később nem tudod megváltoztatni.
Ranglistanév, becenév
Megadhatsz egy nevet, amit bármikor megváltoztathatsz. Amikor email-t küldünk, ezzel a névvel leszel megszólítva, valamint a ranglistákon, fórumokon is ez a neved fog látszani. Ha nem adsz meg becenevet, automatikusan ez lesz a beceneved: Felhasználónk.

Maximum 40 karakterből állhat, a magyar ábécé betűi lehetnek benne, illetve pont, szám, és szóköz.
Jelszó*
Add meg a jelszót! Bármikor meg tudod változtatni. Jól jegyezd meg! Ha mégis elfelejtenéd később, bármikor kérhetsz új jelszót.

Maximum 60 karakterből állhat.
Jelszó mégegyszer*
Add meg a jelszót ismét!
Pipáld be a négyzetet, hogy elfogadd az adatvédelmi nyilatkozatot.
Pipáld be a négyzetet, hogy elfogadd a felhasználási feltételeket.
Honlapunk úgynevezett "Cookie"-kat (sütiket) használ, hogy jobb felhasználói élményt tudjunk nyújtani Neked. A honlapunk használatával tudomásul veszed tájékoztatásunkat.
 
Programozás
programozás
Miről szól?
A programozás teszi lehetővé, hogy honlapokat nézz meg, applikációt használj, számítógépen játssz és sok-sok egyéb dolgot csinálj, használj.

A programozás rendkívül sokrétű területet fed le, rengeteg területen lehet végezni ilyen tevékenységet. Néhány példa, mi mindent lehet programozni:

  • Honlapokat
  • Applikációkat
  • Számítógépes játékokat
  • Navigációs rendszereket
  • Repülőtéren a kivetítőket, amely megmutatja, melyik repülő honnan indul
  • Buszmegállóban kijelzőket, mely jármű hány perc múlva jön
  • Adatbázisokat
  • Stb.

Látható, hogy a programozás rengeteg területre kiterjed, ebből következik, hogy számos munkahelyen keresnek programozókat. Ez a tudás rendkívül értékes, ezért magas fizetésekre is szert lehet tenni ebben a szakmában.

Mivel sok-sok területen lehet programozni, ezért sokfajta programnyelv is létezik. Néhányat nézzünk meg:

JAVA:Számítógépes alkalmazások, honlapok programozásának server oldali nyelve
PHP:Honlapok programozásának server oldali nyelve
SQL:Az adatbáziskezelés nyelve
JavaScript:Honlapokon történő interakciók nyelve
HTML:Honlap megjelenítésének nyelve
CSS:Honlapok dizájnjáért felelős nyelv

Nálam jelenleg adatbáziskezelést (SQL) lehet tanulni, de tervben van véve a JAVA tananyagok fejlesztése is.

Miről szól az SQL?
Az adatbáziskezelés nyelve az SQL (Structured Query Language = strukturált lekérdezőnyelv). Minden program tárol adatokat, így akár dolgozol, akár saját programot csinálsz, találkozni fogsz azzal, hogy adatokat kell tárolni. Az adatok tárolása többféle módon lehetséges, például: fájlban tárolás, adatbázisban tárolás. Amennyiben adatbázisban tárolod az adatokat, az SQL programnyelv szükséges, hogy kapcsolatba tudj lépni az adatbázissal és ki tudj kérni onnan adatokat, be tudj vinni adatokat, törölni, módosítani tudj sorokat, és még lehet sorolni. Ezeket fogod tanulni itt különböző szinteken.
A legtöbb programozói munkahelyen előny, vagy elvárás az SQL alapvető ismerete, így ha dolgozni szeretnél, vagy dolgozol, ezekre a tudásokra szükséged lesz :-)

Jelenleg 2 db SQL témakör, ezeken belül pedig összesen 17 db érthetően elmagyarázott, kiválóan begyakorolható anyag érhető el nálam.

További információkért kattints ide!

Extra szolgáltatás: ide kattintva ki tudod próbálni, mire jó az adatbáziskezelés, miket lehet csinálni egy táblázattal (sorok felvétele, törlése, módosítása, szűrés).

Miről szól a JAVA?
A JAVA az egyik legkeresettebb programozási nyelv a munkaerőpiacon, az egyik legszélesebb körben használható programnyelv. Rengeteg területen lehet használni. A két leggyakoribb:
  • Számítógépes alkalmazások
  • Honlapok programozása

Az egyik legismertebb JAVA alkalmazás segít a vállalkozóknak, hogy bizonyos adóügyeket el tudjanak intézni. Ezt én is használom, nagy segítséget tud nyújtani.

Számos weboldalat használunk. Felhasználóként nem érdekel minket, milyen programnyelven írták, de jó tudni, hogy közülük sok JAVA-ban van megírva.

2020-2022 Bérczes Csaba Zsolt
|
csabatanit@gmail.com
barion